El jutge arxiva la causa de la trama russa del procés

Considera que no hi ha prou base per continuar la instrucció del cas

El titular del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha dictat l’arxivament de la peça separada de la coneguda com a Operació Volhov que investigava la relació entre Josep Maria Alay, cap de l’oficina de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l’empresari rus Alexander Dmitrenko (foto), considerat un espia al servei del govern de Vladímir Putin.

El jutge Aguirre considera en la seva interlocutòria que no hi ha prou base per continuar la instrucció del cas, segons avança El Món, i que en no haver cap part més personada en aquesta peça la resolució no és recurrible. De fet, en la declaració que va fer Dmitrenko al passat mes de maig, va assegurar que la seva feina era de caràcter empresarial i que en cap cas és o ha estat espia rus ni ha treballat per a la màfia russa. L’empresari va arribar a afirmar que en cas que Catalunya es declarés independent, Rússia aniria amb Espanya.

En aquesta peça, que el jutge ha decidit arxivar, també s’investigava les reunions que va fer Elsa Artadi en representació de l’executiu de Puigdemont amb uns suposats enviats del Kremlin amb l’objectiu que Rússia acabés donant suport a la independència de Catalunya. Unes reunions a les quals Artadi va treure importància en la seva declaració judicial.

Tot i l’arxivament de la peça separada sobre la trama russa del procés, en considerar que “no hi ha indicis de criminalitat” tot i que l’operació “no té cap sentit comercial”, el jutge Aguirre manté obertes les causes sobre les altres peces, que investiguen el finançament del procés independentista, vinculades a les comunicacions d’Alay.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.