Prohibit fumar a les platges de Barcelona a partir de la setmana vinent

El ple aprova la mesura en una ordenança que serà vigent fins a finals d'any

Platja de Barcelona
Platja de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, en el darrer ple del curs polític, celebrat aquest divendres, ha modificat l’ordenança municipal que prohibeix fumar a totes les platges de la capital catalana, de manera que la mesura entra en vigor la setmana vinent, quan es preveu que es publiqui en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPC), i es mantindrà més enllà de les temprada estival, fins a finals d’any.

La prohibició s’ha aprovat amb els vots a favor dels dos socis del govern municipal, BComú i el PSC, de Junts i de Ciutadans, en una votació en la qual s’han abstingut el PP i Valents.

Aquesta prohibició i afecta totes les zones d’aigua i sorra de les platges, i la zona de bany del Fòrum, excepte les guinguetes ubicades a la sorra.

La normativa preveu multes de 30 euros per als usuaris de les platges que, després d’un requeriment de l’autoritat, no respectin la prohibició de fumar tabac o altres dispositius que alliberin nicotina.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la ciutat, Eloi Badia, ha xifrat en un 10% els usuaris de les platges que fumen enguany, un percentatge que ha assegurat que era del 18% el 2021.

Segons les estadístiques municipals sobre una prova pilot realitzada en quatre platges l’any passat, un 81% dels fumadors a les platges va deixar de fumar o va marxar de la sorra quan va ser informat de la prohibició.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.