La promotora d’un parc comercial a Lleida es querella contra l’alcalde

També contra Antoni Postius per incomplir deliberadament el planejament per impedir el projecte de parc comercial i d'oci

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Promenade Lleida, la promotora d’un parc d’oci i comerç de Torre Salses, a Lleida, ha justificat la querella judicial interposada contra l’alcalde Miquel Pueyo i el primer tinent d’alcalde Toni Postius per la impossibilitat de tirar endavant “qualsevol diàleg o acord” amb l’equip de govern local per desencallar el projecte. En aquest sentit, asseguren que la querella anunciada a finals de juny constitueix el “darrer i indesitjat mitjà” al qual han hagut de recórrer.

D’altra banda, la promotora també presenta davant del Tribunal de Comptes una demanda de responsabilitat comptable contra Pueyo, Postius i també la regidora Jordina Feixanet. Els acusen d’utilitzar fons del pressupost a informes jurídics contra el projecte.

Aquesta demanda al Tribunal de Comptes es basa, segons Promenade Lleida, en què els tres polítics locals haurien utilitzat il·legalment fons del pressupost local destinats a altres fins per pagar informes jurídics contra el projecte de Torre Salses.

Així mateix, també pel fet que haurien incomplert la seva obligació d’executar la prolongació del vial Víctor Torres, els denunciats estarien rebutjant recaptar l’aportació que Promenade Lleida va comprometre al Conveni de Gestió Urbanística signat el 2018.

Promenade Lleida diu reconèixer el dret de qualsevol regidor a discrepar del seu projecte, i fins i tot a fer el possible perquè no es materialitzi. Això no obstant, apunten que aquesta voluntat s’ha de vehicular sempre per les vies que atorga el dret i mai ignorant el pla de desviació de poder i “lesionant drets dels particulars”.

La promotora insisteix a lamentar haver hagut d’arribar a aquest extrem, però considera que l’actuació dels tres polítics locals, continuada al llarg de tres anys, no li ha deixat cap altre remei que defensar els seus drets als tribunals. Així mateix, Promenade Lleida desmenteix categòricament que aquestes accions de defensa dels seus drets tinguin cap relació amb partits polítics o processos electorals, com diuen que ha afirmat l’alcalde Pueyo.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari