Espanya rebutja el pla d’estalvi energètic de la Comissió Europea

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, considera que la proposta s'ha plantejat sense orientació prèvia

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat que Espanya no donarà suport al pla d’estalvi energètic de la Comissió Europea. Ribera considera que aquesta proposta s’ha plantejat sense orientació prèvia i que les exigències a Espanya estan per damunt d’altres socis comunitaris.

Ribera defensa que Europa demana a l’estat espanyol unes obligacions que no pertoquen. La ministra considera que s’han fet els deures, que no permetrà talls i que defensarà la indústria espanyola. Anirà dimarts al Consell Europeu de l’Energia amb una proposta solidària, eficient i sobretot, coordinada.

Brussel·les demana estrenye’s el cinturó amb el gas. La Comissió Europea reclama als 27 que redueixin de forma voluntària el consum de gas en un 15% des de l’agost fins al març de l’any que ve, uns vuit mesos.

Una mesura que vol que serveixi per respondre als talls en el subministrament per part de Rússia. A més, Brussel·les es reserva també la carta d’imposar la rebaixa de manera obligatòria si la crisi s’agreuja, ja sigui per un possible tall del subministrament rus o per l’augment de la demanda.

La presidenta de la Comissió, Ursula Von der Leyen, assegura que Europa ha d’estar preparada davant el xantatge de Putin. “Rússia ens està fent xantatge, està utilitzant el gas com una arma i ja sigui per un tall total o parcial, Europa necessita estar preparada”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.