L’AMB millorarà 15 passos de mitjana a les rondes de Barcelona i en tancarà 29

L'adequació reforçarà la seguretat dels conductors, augmentarà la contenció de les barreres i facilitarà l'accés als serveis d'emergència

Pas de mitjana a la ronda de Barcelona

Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa un pla per adequar i transformar els passos de mitjana a les rondes de Barcelona per tal de millorar la seguretat dels conductors, augmentar el nivell de contenció de les barreres i facilitar l’accés dels serveis d’emergència en cas d’accident en els túnels de més de 500 metres de longitud. Arran d’un estudi per revisar la funcionalitat d’aquestes estructures -un total de 44 a les rondes- l’AMB ha conclòs que cal tancar 29 passos de mitjana que no exerceixen cap tipus de funció i adequar els 15 restants.

“Estem en un entorn de trànsit al voltant de 160.000 vehicles, i necessitem un sistema d’obertura i tancament àgil del pas de mitjana”, assenyala el director de manteniment de rondes de l’AMB, Javier Navarro. Per tal de comprovar si el model té l’agilitat que es requereix, el consorci està fent una prova pilot en un dels passos de mitjana situat a la ronda de Dalt, a l’alçada del parc de Cervantes, la qual consisteix en la retirada de les fites verdes que marquen el vas comunicant i la col·locació de barreres metàl·liques amb un sistema de porta.

Dels 15 passos de mitjana que s’han de reformar, cinc són de 40 metres de longitud i tenen la funció d’optimitzar el manteniment i l’explotació de les rondes, ja que permeten fer desviaments de trànsit quan s’hi duen a terme tasques d’asfaltatge. Els altres deu, situats prop dels túnels de més de 500 metres de longitud, són de 12 metres i la seva funció és facilitar el pas dels serveis d’emergència en cas d’accidents. Les reformes tenen un cost de 115.000 euros i permetran augmentar el nivell de contenció i evitar que un vehicle pugui traspassar a l’altre sentit de la marxa en cas que se surti de la calçada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.