La Policia col·lapsa i ja no té dates fins al setembre per a renovar el DNI

Els sindicats, que ja van avisar del desastre el passat mes de juny, lamenten la manca de reflexos d'Interior

DNI i passaports
DNI i passaports

Ja no és possible aconseguir cita prèvia per renovar el DNI fins al mes de setembre en gairebé la totalitat del territori nacional. El col·lapse coincideix en l’època de major demanda de l’any.

Davant l’absència de mesures per fer front a la situació per part dels gestors policials, CCOO, UGT I CSIF lamentem el col·lapse de les oficines de documentació de la Direcció General de la Policia, sobre el qual ja van advertir al juny.

Els sindicats van donar la veu d’alerta sobre la situació de les unitats de documentació de la DGP, on la falta de previsió i organització dels responsables policials estava generant, segons ells, una “tempesta perfecta” perquè se saturés aquest servei públic.

Finalment, les previsions s’han complert i el mapa del territori nacional compta ja amb poques excepcions d’oficines d’expedició que ofereixin cites abans del mes de setembre.

Els sindicats consideren que és necessari posar en relleu el fet que ni des del Ministeri de l’Interior ni des del mateix organisme policial s’hagi posat cap mena de remei per a dotar a aquestes oficines del personal qualificat, deixant de cobrir les places de personal no policial que presta els seus serveis a la Policia, arribant a un total de gairebé 2.500 places vacants. Això suposa que gairebé el 50% dels llocs d’aquesta mena de plantilla està actualment sense cobrir.

La falta de personal no policial arriba a les seves pitjors quotes en Prefectures de Policia a les quals estan adscrites un gran nombre d’aquestes unitats de documentació –com és el cas de Madrid, Catalunya o Andalusia- on la taxa de vacants s’eleva a vegades fins a gairebé el 60%. A Barcelona pràcticament el total de les 28 Comissaries existents no tenen cita prèvia fins a mitjan setembre.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari