‘El búnquer’ de Catalunya Ràdio se’n va de vacances exhibint el seu independentisme

La darrera setmana del programa trenca la dinàmica dels oients dient “puta Espanya” però Peyu menysté Espanya, a més de considerar “una desgràcia” enamorar-se d’una andalusa

Peyu anuncia el 14 de juliol que hi haurà tercera temporada del programa 'El búnquer' a Catalunya Ràdio

El programa El búnquer, que Catalunya Ràdio emet de dilluns a divendres, de 22 a 23 hores, es va acomiadar el passat 14 de juliol. Lluís Jutglar (Peyu) -un dels seus tres presentadors, juntament a Jair Domínguez i Neus Rossell– va aprofitar els darrers segons del programa per anunciar que Catalunya Ràdio els ha renovat el contracte per una temporada més. Després que EL TRIANGLE publiqués, el 4 de juliol, que, durant el mes de juny, els oients havien utilitzat l’expressió “puta Espanya” en les seves notes de veu en un de cada tres programes, El búnquer ha eliminat aquest insult de totes les que ha emès la setmana del 11 al 15 de juliol. Durant aquests dies, però, El búnquer ha exhibit el seu tradicional independentisme i menyspreu per Espanya.

El dia 11, un oient va comentar que el seu pare havia sortit d’un coma i que junts escoltaven el programa i va explicar també que s’havia enamorat d’una noia andalusa però que no queia bé als amics d’ella. Peyu va dir: “El pare en coma, s’enamora d’una andalusa… tot desgràcies!”. Al mateix programa, Neus Rossell va lamentar que hagi de treballar com a professora de castellà. “Preferiria ser professora de música”, va dir.

L’endemà, Peyu va parlar d’un bolo que havia fet a Solsona amb un dels seus espectacles, contractat per la plataforma independentista Òmnium Cultural. El dimecres 13, un oient va queixar-se que la gent confon Mallorca i Menorca. Rossell va proposar: “Fem un zoom. Val? D’on ets? Del món. Després, Espanya…”. Peyu la va interrompre per comentar: “Espanya. Us el podeu saltar aquest”. La presentadora va reprendre el seu fil dient “Península Ibèrica, Illes i després Mallorca”.

El dijous 14 va ser l’últim programa en directe de la temporada perquè els divendres es fa un muntatge amb els que s’han emès durant la setmana. Un oient, a la seva nota de veu, es va animar a acabar la seva pregunta reclamant “Catalunya! Hòstia!”.

Les crítiques que han rebut per les burles que han fet d’Espanya i del castellà a El búnquer i també al programa Bricoheroes que protagonitzaven Peyu i Jair Domínguez a TV3 sembla que han tingut un cert efecte. Els “puta Espanya” han desaparegut dels darrers capítols d’El búnquer i, fins i tot, Peyu i Domínguez s’han recriminat mútuament que parlessin en castellà quan imitaven delinqüents. Mantindran aquest to la temporada que ve?

La temporada 2022-2023, la tercera d’El búnquer a Catalunya Ràdio, costarà 265.004 euros a la CCMA, el mateix que ha costat la temporada que va acabar divendres.

(Visited 571 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari