Calculen que l’onada de calor ja ha provocat setze morts a Catalunya

La Generalitat demana precaució a la ciutadania i fa una crida a protegir-se del sol i la calor

Onada de calor

El Govern calcula que 16 persones han mort a Catalunya per causes relacionades amb l’onada de calor, segons les dades de l’Institut de Salut Carlos III. Per això insisteix a demanar precaució, tant per evitar incendis com per minimitzar els problemes de salut que pugui provocar l’activitat física o laboral a les hores de més sol.

En la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu la portaveu del Govern, Patrícia Plaja ha fet una crida a protegir-se del sol i la calor. La portaveu també ha apuntat que no han detectat una afectació directa de l’onada en els serveis assistencials.

L’onada de calor ens donarà una petita treva entre dimecres i dijous, però a partir de divendres els termòmetres es tornaran a disparar i durant el cap de setmana sembla que la calor serà extrema a molts punts de l’interior del país, amb màximes un altre cop de fins a 40 °C.

Amb relació a l’episodi d’incendis, Plaja recorda que el risc continua sent “molt alt” i ha demanat extremar les precaucions, sobretot a prop de zones boscoses.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.