Calculen que l’onada de calor ja ha provocat setze morts a Catalunya

La Generalitat demana precaució a la ciutadania i fa una crida a protegir-se del sol i la calor

Onada de calor

El Govern calcula que 16 persones han mort a Catalunya per causes relacionades amb l’onada de calor, segons les dades de l’Institut de Salut Carlos III. Per això insisteix a demanar precaució, tant per evitar incendis com per minimitzar els problemes de salut que pugui provocar l’activitat física o laboral a les hores de més sol.

En la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu la portaveu del Govern, Patrícia Plaja ha fet una crida a protegir-se del sol i la calor. La portaveu també ha apuntat que no han detectat una afectació directa de l’onada en els serveis assistencials.

L’onada de calor ens donarà una petita treva entre dimecres i dijous, però a partir de divendres els termòmetres es tornaran a disparar i durant el cap de setmana sembla que la calor serà extrema a molts punts de l’interior del país, amb màximes un altre cop de fins a 40 °C.

Amb relació a l’episodi d’incendis, Plaja recorda que el risc continua sent “molt alt” i ha demanat extremar les precaucions, sobretot a prop de zones boscoses.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari