Lastra dimiteix com a vicesecretària general del PSOE

Pedro Sánchez agraeix l'entrega a la seva número dos al partit, que vincula la decisió amb motius personals i de descans

Adriana Lastra ha anunciat aquest dilluns que dimiteix com a vicesecretària general del PSOE adduint motius personals i necessitat descansar pel seu embaràs. La decisió es coneix després de la desfeta socialista a les eleccions andaluses, un context en el qual el secretari general del partit i president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, rumia canvis en la cúpula per afrontar l’horitzó electoral del 2023.

Sánchez ha agraït a la seva número dos en el partit el seu “compromís i entrega”, i ha dit que gràcies a ella “el canvi en el PSOE i a Espanya va ser possible”. “Continuarem treballant junts”, ha conclòs el seu missatge, publicat a Twitter, dirigit a una de les figures que va fer-li costat des que Sánchez va fer el salt per lluitar pel control del partit.

Lastra, vicesecretaria socialista des del 2017, havia presentat la seva renúncia a Sánchez abans del debat sobre l’estat de la nació, celebrat la setmana passada, però ha optat per no donar-la a conèixer fins ara. En el seu comunicat, diu que dimiteix “davant la dificultat de compaginar les exigències de repòs i cures” amb “la intensitat que exigeix la direcció del partit”.

Lastra, que es trobava de baixa laboral, plega com a número dos del PSOE nou mesos després d’haver estat rellevada com a portaveu al Congrés. Des de llavors es dedicava només al partit i han transcendit tensions amb el secretari d’organització de la formació, Santos Cerdán.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari