Puigdemont, sobre l’escrit de l’advocat general del TJUE: “No ens satisfà”

L'expresident català afirma que tenen identificats tots els escenaris i que saben què fer

    L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye

    L’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha mostrat la seva sorpresa davant les conclusions de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Richard de la Tour, el qual ha considerat que Bèlgica no pot denegar l’execució de les euroordres contra els encausats pel procés independentista. Puigdemont ha reconegut que les conclusions de l’advocat general “no ens satisfan ni són les que esperàvem”, però ha assegurat que lluitaran “fins al final”.

    Tots els escenaris possibles els teníem identificats, i per tant sabem què hem de fer en cadascun d’ells. Des del més favorable al més desfavorable”, ha manifestat l’expresident català a través de Twitter. Puigdemont ha afegit que “és clar que hauríem preferit el primer, però també sabem què hem de fer i quines actituds hem de prendre si arriba el cas del pitjor de tots els escenaris possibles, en què tampoc no ens trobem”.

    L’exlíder de Junts també ha assenyalat “clares contradiccions” entre l’opinió de De la Tour i la jurisprudència del TJUE, encara que confia que “el tribunal ho resoldrà. Com Puigdemont, el seu advocat, Gonzalo Boye, ha afirmat que “no estan contents” amb el posicionament de l’advocat general, i ha destacat que, no obstant això, “aquestes conclusions no impliquen una futura entrega dels exiliats“, sinó que els “retornen a la casella de sortida”.

    (Visited 84 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari