L’Audiència rebaixa 10 anys la pena als 2 principals condemnats del 17A

Les condemnes de Mohamed Houli i Driss Oukabir passen de 53 a 43 anys i de 46 a 36 anys de presó respectivament

Els condemnats en el judici del 17-A

La Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional ha rebaixat aquest dimecres en 10 anys les condemnes als dos principals processats pels atemptats del 17A de Barcelona i Cambrils l’agost del 2017.

El motiu de la rebaixa és una qüestió tècnica, de manera que els 53 anys de Mohamed Houli ha quedat en 43 anys, i els 46 de Driss Oukabir en 36, tots dos condemnats per pertinença a organització terrorista.

De tota manera, la primera sentència ja va fixar que el límit màxim de compliment de la condemna seria de 20 anys de presó, aspecte que ara no s’ha modificat.

La rebaixa es deu al fet que la sala ha donat la raó parcialment als recursos posats pels dos condemnats, que van al·legar que les lesions provocades a 29 persones per la segona explosió de la casa d’Alcanar no van ser intencionades.

La revisió d’aquesta sala ha rebutjat una desena de recursos presentats per les acusacions, que exigien que els condemnessin també per la mort de les 16 persones assassinades aquell dia.

En aquest sentit, ha donat la raó a la secció tercera penal que va emetre la primera sentència, que va descartar-ho per considerar que no van tenir coneixement de les accions que van acabar amb la mort de les 16 víctimes mortals ni tampoc hi van participar.

El tercer processat, Saïd ben Iazza, l’han deixat amb la mateixa condemna, de 8 anys per col·laboració amb organització terrorista. Ben Iazza va sortir en llibertat provisional al setembre, quan havia complert la meitat de la condemna, amb la prohibició de sortir d’Espanya.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari