Rufián atribueix per primer cop els indults a l’actitud dialogant d’ERC

També ha mostrat diverses bales que, segons ha dit, provenen de la tanca de Melilla on van morir 37 persones

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha assegurat per primera vegada que la concessió dels indults està vinculada a la negociació amb l’Estat protagonitzada pel seu partit. “Gràcies a la negociació i al vot d’ERC nou demòcrates dormen avui a casa seva i no a la presó. Perquè res en política és gratuït, senyories. I el diàleg i la negociació, menys”, ha apuntat el portaveu dels republicans, que ha indicat que no hi ha “alternativa” al diàleg.

Rufián ha començat amb ironia: “Senyor president, enhorabona, avui s’ha llevat d’esquerres. Ha vingut a vendre, a donar grans titulars per un futur millor. Jo li donaré dades d’un present molt pitjor”. I ha afegit: “La gent és 3.000 euros més pobra que fa un any”. Ha considerat “urgent” un nou sistema fiscal: “Han de pagar una mica menys les famílies i una mica més les empreses”.

Ha retret a Pedro Sánchez l’acostament polític al Marroc, un país que, considera, “els convenia per fer de guardià de la tanca”. Tot seguit, ha mostrat diverses bales que, segons ha dit, provenen de la tanca de Melilla on van morir almenys 37 persones que intentaven saltar-la. “Per què matar a cops i trets a la frontera sud d’Europa és menys greu que matar amb bombes en un supermercat d’Ucraïna?”, s’ha preguntat.

Sánchez li ha respost: “No vagi per aquest camí. Totes les persones migrants són igual d’importants”. Unides Podem també li havia retret que, en un primer moment, hagués parlat de “la feina extraordinària” de la policia marroquina. Sánchez afirma que va pronunciar aquestes paraules “abans de saber” que havien mort desenes de persones.

Rufián també ha demanat que es legisli contra la contaminació mediàtica, perquè ha considerat que mentir als mitjans és com un vessament tòxic que genera “monstres com Vox”, en al·lusió al cas de Farreras i els àudios de l’excomissari Villarejo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides