Rússia anuncia una “pausa operativa” de les seves tropes a Ucraïna

Segons l'Institut per a l'Estudi de la Guerra als EUA, l'exèrcit rus ha continuat realitzant atacs a territori ucraïnès

Biatló de tancs (Ministeri de Defensa de Rússia)
Biatló de tancs (Ministeri de Defensa de Rússia).

Descansar i restaurar la seva capacitat de combat. Aquests són els objectius de la “pausa operativa” que ha anunciat el portaveu del Ministeri de Defensa de Rússia, Igor Konashenkov.

El portaveu no ha detallat la durada prevista de la pausa de les tropes russes a Ucraïna ni a quines zones del front es realitzarà. “Les unitats que van dur a terme missions de combat durant l’operació militar especial estan prenent mesures per omplir les seves capacitats de combat. Els militars tenen l’oportunitat de relaxar-se, rebre cartes i paquets enviats des de casa”, ha explicat a un comunicat del Ministeri de Defensa rus.

L’Institut per a l’Estudi de la Guerra (ISW) dels Estats Units ha advertit que l’exèrcit rus no ha detingut els seus atacs durant aquesta pausa operativa i ha assenyalat que “és poc probable que ho faci”. “Les forces russes encara han dut a terme ofensives terrestres limitades i atacs aeris, d’artilleria i amb míssils a tots els eixos el 7 de juliol, i és probable que continuïn limitant-se a accions ofensives a petita escala mentre reconstrueixen les forces i estableixen les condicions per a una ofensiva més significativa”, ha expressat el ISW en el seu compte de Twitter.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.