Vilagrà i Bolaños fixaran divendres la data de la reunió entre presidents

Tercera trobada entre la consellera de la Presidència i el seu homòleg espanyol des de l'escàndol pels espionatges

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños

La Generalitat i la Moncloa es tornaran a reunir divendres, en aquest cas a Barcelona. Serà la tercera trobada entre la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el seu homòleg espanyol, Felix Bolaños, des que va esclatar l’escàndol pels espionatges amb Pegasus.

En un principi, la trobada servirà per posar data a la reunió entre els dos presidents, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, que s’hauria de fer abans que s’acabi el juliol.

L a primera cita entre els dos executius va ser a finals d’abril a Barcelona, quan Vilagrà va mostrar el rebuig del govern a l’espionatge i Bolaños es va comprometre, entre altres coses, a impulsar una investigació sobre els fets.

Aquesta resposta no va convèncer el govern d’Aragonès, que va congelar les relacions amb l’executiu espanyol. A finals de juny, Vilagrà va ser a la Moncloa per intentar superar aquesta situació de bloqueig. Una trobada que es va acabar sense avanços en espera d’una altra reunió de més alt nivell entre els dos presidents.

Ara, pendents de tancar aquesta reunió, Bolaños i Vilagrà es veuran les cares divendres a les 11 hores al Palau de la Generalitat.

Segons el Govern, la reunió és “preparatòria” i s’hi abordaran també les noves condicions i garanties que va exigir Aragonès per reprendre relacions amb la Moncloa. Quan s’acabi la reunió, Bolaños i Vilagrà atendran la premsa.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari