L’Eurocambra reconeix les nuclears i el gas com a “energies verdes”

Indignació dels grups ecologistes i de l'esquerra, que creuen que no es poden equiparar a les renovables

Central nuclear Vandellòs 2

El Parlament Europeu ha considerat l’energia nuclear i el gas “energies verdes” i les posa al mateix sac que les renovables. L’Eurocambra ho ha aprovat aquest dimecres en una votació molt ajustada. Els grups ecologistes ho han rebut amb una gran decepció i esperen ara que els estats membres rectifiquin la decisió.

Ha estat una de les votacions més ajustades i amb més divisió que es recorden els últims mesos. Per 328 vots a favor i 278 en contra, l’Eurocambra avala donar l’etiqueta verda al gas i l’energia nuclear de manera provisional.

Això vol dir que aquestes dues energies tindran les mateixes ajudes, subvencions i facilitats per invertir que les energies renovables com la solar, l’eòlica i la hidràulica. El Parlament Europeu, per tant, recolza la proposta de Brussel·les, que vol que l’energia nuclear tingui aquesta categoria fins a l’any 2045 i el gas fins a l’any 2030.

És el període de temps que es marquen per a la transició definitiva cap a les renovables. La decisió ha provocat la indignació dels grups ecologistes i de l’esquerra, que creuen que no se les pot equiparar amb les renovables.

La proposta encara la podrien rebutjar els estats membres. Per fer-ho, 20 dels 27 països europeus haurien de votar-hi en contra, escenari per ara poc probable.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “L’Eurocambra reconeix les nuclears i el gas com a “energies verdes””

  1. Tengo información escrita de la central nuclear de Vandellos, obtenida por los trabajadores de la central, de un peritaje que hice para el Juzgado de Reus.
    Y el idiota del abogado de la central nuclear, me pregunto en el juicio, si habia entrado en la central nuclear, y yo le conteste, si creia que la central , era El Corte Inglés
    Si Greempace la quiere, se la facilito
    NO COMMENT

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides