L’Eurocambra reconeix les nuclears i el gas com a “energies verdes”

Indignació dels grups ecologistes i de l'esquerra, que creuen que no es poden equiparar a les renovables

Central nuclear Vandellòs 2

El Parlament Europeu ha considerat l’energia nuclear i el gas “energies verdes” i les posa al mateix sac que les renovables. L’Eurocambra ho ha aprovat aquest dimecres en una votació molt ajustada. Els grups ecologistes ho han rebut amb una gran decepció i esperen ara que els estats membres rectifiquin la decisió.

Ha estat una de les votacions més ajustades i amb més divisió que es recorden els últims mesos. Per 328 vots a favor i 278 en contra, l’Eurocambra avala donar l’etiqueta verda al gas i l’energia nuclear de manera provisional.

Això vol dir que aquestes dues energies tindran les mateixes ajudes, subvencions i facilitats per invertir que les energies renovables com la solar, l’eòlica i la hidràulica. El Parlament Europeu, per tant, recolza la proposta de Brussel·les, que vol que l’energia nuclear tingui aquesta categoria fins a l’any 2045 i el gas fins a l’any 2030.

És el període de temps que es marquen per a la transició definitiva cap a les renovables. La decisió ha provocat la indignació dels grups ecologistes i de l’esquerra, que creuen que no se les pot equiparar amb les renovables.

La proposta encara la podrien rebutjar els estats membres. Per fer-ho, 20 dels 27 països europeus haurien de votar-hi en contra, escenari per ara poc probable.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “L’Eurocambra reconeix les nuclears i el gas com a “energies verdes””

 1. Tengo información escrita de la central nuclear de Vandellos, obtenida por los trabajadores de la central, de un peritaje que hice para el Juzgado de Reus.
  Y el idiota del abogado de la central nuclear, me pregunto en el juicio, si habia entrado en la central nuclear, y yo le conteste, si creia que la central , era El Corte Inglés
  Si Greempace la quiere, se la facilito
  NO COMMENT

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.