Salut activa la baixa automàtica per covid-19, de cinc dies a Catalunya

L'augment de casos obre dues vies telemàtiques perquè les persones amb símptomes compatibles demanin la baixa

Test d'antígens covid

Tornen les baixes automàtiques per a les persones amb símptomes compatibles de covid-19. El Departament de Salut canvia el protocol davant l’augment de casos i ja no caldrà anar al CAP i presentar un test positiu per demanar una baixa laboral.

Al llarg d’aquest dimecres s’activarà el sistema per demanar la baixa de manera telemàtica, a través de dues possibles vies. Es podrà fer a La Meva Salut o al web de Salut per demanar cita prèvia.

La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha deixat clar que no caldrà presentar un test positiu, només tenir símptomes com febre, tos, mucositat o cansament generalitzat. Si ens trobem malament i no podem treballar (o teletreballar), ens faran la baixa per cinc dies.

Aquestes baixes seran autolimitades, és a dir que es generarà una alta automàtica al cinquè dia. Si la persona millora o empitjora ho ha de comunicar al CAP per escurçar o allargar la baixa en cas que sigui necessari.

El creixement dels contagis de covid comença a perdre embranzida, mentre que als hospitals ja se superen els 2.000 pacients ingressats. En són 2.139, 246 més que la setmana passada. Pràcticament tots estan a planta. De fet, les UCI continuen en xifres mínimes de la pandèmia. Ara hi ha 51 malalts crítics, cinc més que fa una setmana.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari