Salut activa la baixa automàtica per covid-19, de cinc dies a Catalunya

L'augment de casos obre dues vies telemàtiques perquè les persones amb símptomes compatibles demanin la baixa

Tornen les baixes automàtiques per a les persones amb símptomes compatibles de covid-19. El Departament de Salut canvia el protocol davant l’augment de casos i ja no caldrà anar al CAP i presentar un test positiu per demanar una baixa laboral.

Al llarg d’aquest dimecres s’activarà el sistema per demanar la baixa de manera telemàtica, a través de dues possibles vies. Es podrà fer a La Meva Salut o al web de Salut per demanar cita prèvia.

La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha deixat clar que no caldrà presentar un test positiu, només tenir símptomes com febre, tos, mucositat o cansament generalitzat. Si ens trobem malament i no podem treballar (o teletreballar), ens faran la baixa per cinc dies.

Aquestes baixes seran autolimitades, és a dir que es generarà una alta automàtica al cinquè dia. Si la persona millora o empitjora ho ha de comunicar al CAP per escurçar o allargar la baixa en cas que sigui necessari.

El creixement dels contagis de covid comença a perdre embranzida, mentre que als hospitals ja se superen els 2.000 pacients ingressats. En són 2.139, 246 més que la setmana passada. Pràcticament tots estan a planta. De fet, les UCI continuen en xifres mínimes de la pandèmia. Ara hi ha 51 malalts crítics, cinc més que fa una setmana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.