Protesta per la presència del jutge del Suprem Marchena a Barcelona

El magistrat que va redactar la sentència del procés ha vingut a Catalunya per fer una conferència

Protestes contra la visita del jutge Marchena

Unes 300 persones s’han concentrat aquesta tarda a les portes del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, on el jutge del Suprem Manuel Marchena feia una conferència. Convocats per col·lectius d’advocats, juristes i entitats independentistes, els manifestants protestaven contra la presència a Catalunya del magistrat que va redactar la sentència del procés.

Hi ha hagut moments de tensió davant del cordó policial per l’aparició d’una bandera espanyola que portava un dels assistents. Alguna de les proclames més repetides han estat “Marchena a la trena” i “Fora la justícia espanyola”.

Un cop a dins de la sala on s’havia de fer la xerrada, una vintena dels assistents han plantat Marchena i han marxat just quan prenia la paraula. Mentre sortien en senyal de protesta, li han etzibat “inquisidor”. De seguida hi ha hagut rèplica per part dels que es quedaven a escoltar el magistrat, amb xiulets i crits de “fuera, fuera”.

El president de la sala penal del Suprem ha vingut a Barcelona a fer una conferència sobre intel·ligència artificial i procés penal. Marchena era el convidat especial d’una sessió formativa organitzada per la secció de Dret Penal del Col·legi de l’Advocacia. Una sessió tancada per a col·legiats en què s’han exhaurit les places (unes 200), i que no estava oberta a periodistes.

Entre la quinzena d’entitats que havien convocat la protesta hi ha, entre d’altres, l’ANC, Òmnium, Drets, Juristes per la República, Atenes o l’Associació Catalana de Drets Humans. També dues seccions del mateix Col·legi: la Comissió de Defensa i la Comissió de Dones advocades. Creuen que el paper de Marchena al judici del procés i la sentència que va redactar el converteixen en un convidat inapropiat.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari