180 eutanàsies a Espanya el primer any des de la legalització

22 persones que han sol·licitat la mort digna han donat els seus òrgans i s'han realitzat 68 trasplantaments gràcies a elles

Suport familiar a un ancià (Freepik)
Suport familiar a un ancià (Freepik).

180 persones han rebut eutanàsia a Espanya i 22 d’elles han donat els seus òrgans el primer any en què s’ha aplicat la llei. “Gràcies a aquesta generositat s’han realitzat 68 trasplantaments”, ha assegurat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, avui, divendres 24 de juny, a l’acte commemoratiu ‘Un any de la llei de l’eutanàsia’.

La ministra ha reclamat a les comunitats autònomes que vagin “al mateix ritme” perquè tots els ciutadans tinguin el dret a la mort digna “visquin on visquin”. “Entre tots hem contribuït a una societat més humana, justa i decent”, ha assenyalat Darias.

Catalunya i País Basc són les que més eutanàsies han practicat amb 60 i 25 respectivament. Madrid i Andalusia són les últimes amb 19 i 11 sol·licituds ateses, ja que van trigar mesos la posada en marxa de la Comissió de Garantia que ha d’autoritzar cada eutanàsia. La titular del Ministeri de Sanitat ha expressat que amb la llei de l’eutanàsia el Sistema Nacional de Salut “és més inclusiu i universal, ja que ha inclòs aquest dret com una prestació més de la cartera de serveis. Es tracta de la culminació d’un procés col·lectiu, d’una reivindicació de molt de temps enrere que el Govern de Pedro Sánchez ha donat resposta”.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari