Pedro Sánchez anuncia una rebaixa de l’IVA de la llum del 10% al 5%

La mesura forma part del decret per pal·liar els efectes de la guerra a Ucraïna que aprovarà dissabte el Consell de Ministres

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez

El govern espanyol rebaixarà l’IVA de la llum del 10% al 5% al Consell de Ministres extraordinari que es farà dissabte. És l’anunci que ha fet Pedro Sánchez aquest dimecres al Congrés durant la sessió de control. Cal recordar que l’IVA de la llum ja s’havia rebaixat del 21% al 10% fa un any.

Ha estat en resposta al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que precisament li demanava que actués davant el creixement de la inflació. L’ha advertit que pot “arrasar” el govern. El president ha tornat a culpar el conflicte a Ucraïna de la pujada de preus dels últims mesos i ha recordat que l’executiu ja ha pres mesures com el topall al preu del gas. “Amb això protegirem les famílies del nostre país i m’agradaria que donessin suport a aquest reial decret”, diu.

Aquesta nova mesura per rebaixar el preu de la llum forma part del decret que el Consell de Ministres aprovarà dissabte per ampliar les mesures per pal·liar els efectes econòmics de la guerra a Ucraïna. També prorrogarà algunes mesures que ja s’apliquen, com el descompte de 20 cèntims dels carburants.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari