Mónica Oltra dimiteix després de la imputació pels abusos de l’exmarit

La fins avui vicepresidenta valenciana assegura que deixa els càrrecs "per no comprometre el canvi iniciat el 2015"

Mónica Oltra, amb els seus companys de partit

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha presentat la dimissió de tots els càrrecs institucionals menys d’una setmana després que la investiguessin per suposat encobriment dels abusos sexuals de l’exmarit a una menor tutelada.

Oltra ha assegurat que dimiteix com a membre del Consell i com a diputada a les Corts “per no comprometre el projecte de canvi iniciat el 2015”, quan va arribar al govern valencià la coalició del PSPV, Compromís i Podem.

La vicepresidenta ha assegurat que “no vol que s’aturin les polítiques del govern del Botànic” i ha considerat que la història del cas “passarà a la història de la infàmia”: “Aquesta decisió em costa, sobretot, perquè guanyen els dolents.”

La setmana passada, la sala civil i penal pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va imputar-la pel suposat encobriment, com a consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, d’abusos sexuals de l’exmarit, que treballava com a educador en un centre de menors entre el 2016 i el 2017.

El 6 de juliol Oltra està citada a declarar per aquest cas, pel qual el seu exmarit va ser condemnat a cinc anys de presó en una resolució ratificada pel mateix tribunal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.