Els veïns de la Maquinista protesten contra l’opacitat de l’Ajuntament

L'associació Maquinista-Mercedes no té cap dada sobre el projecte pactat fa un any entre el consistori i un privat

Protesta de l'associació veïnal Maquinista-Mercedes davant la seu del districte de Sant Andreu

Desenes de persones han participat en la primera concentració de l’associació veïnal Maquinista-Mercedes davant la seu del districte de Sant Andreu, a Barcelona, per protestar contra la “desinformació i l’opacitat de l’equip de govern” municipal respecte al projecte acordat per a l’antiga fàbrica de cotxes de Mercedes-Benz, al barri del Bon Pastor. El consistori i la propietat, la societat Conren Tramway, van arribar a un acord l’any passat per transformar els més de 190.000 metres quadrats de solar en un “ecobarri”, però l’Ajuntament es nega a donar als veïns cap informació econòmica del projecte, del qual només se sap el que la mateixa promotora ha compartit.

“La protesta era obligada, no ens faciliten cap dada després de més d’un any del projecte. És un govern que va de participatiu i resulta que és tot el contrari”, assegura Félix Calvo, membre de l’associació veïnal. Durant la concentració, els veïns han cridat consignes com “prou mentides i especulació” i han participat en una xiulada mentre a l’interior de la seu del districte se celebrava l’Audiència Pública, de manera que els xiulets s’han sentit pràcticament durant tota la sessió.

Els membres de l’associació Maquinista-Mercedes asseguren estar farts de les excuses del consistori i del districte i assenyalen que el procés participatiu posat en marxa per tancar el projecte de la Mercedes amb el veïnat no serveix de res “sense dades”. Fa més d’un any que tant els grups de l’oposició com l’associació reclamen nombres concrets sense obtenir resposta de l’Ajuntament, i els veïns adverteixen que les protestes continuaran fins que se’ls escolti.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.