El Govern anuncia que no hi haurà reunió bilateral amb l’Estat al juliol

Manté el pols amb la Moncloa i diu que no es normalitzaran les relacions fins que no s'expliqui sobre Pegasus

Laura Vilagrà al Fòrum Europa

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat avui que el Govern no convocarà la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que es preveia aquest mes de juliol. “No hi ha cap traspàs important sobre la taula”, ha remarcat la dirigent catalana al col·loqui Nueva Economía Fórum, a Barcelona.

Així, la Generalitat manté el pols amb la Moncloa i assegura que no es normalitzaran les relacions fins que no s’expliqui sobre Pegasus. D’altra banda, tampoc s’ha produït la trobada que el president Pere Aragonès va reclamar a Pedro Sánchez per abordar l’escàndol d’espionatge a dirigents independentistes.

“No tenim unes relacions normalitzades”, ha argumentat la consellera de la Presidència, que ha assegurat que no es produiran més trobades d’aquestes característiques si no hi ha traspassos i qüestions rellevants sobre la taula.

“No volem fer més bilaterals sobre l’estació meteorològica del Turó de l’Home”, ha afirmat amb ironia. De fet, a la reunió mixta d’infraestructures de divendres el govern català només hi enviarà càrrecs tècnics. I és que, al malestar per la falta de resposta a les demandes pel Catalangate s’hi han sumat les dades de la baixa execució pressupostària per part de l’Estat. “Volem que s’executi el 100% del pressupost de la Generalitat, però també que s’executi el 100% del que pressuposta l’Estat”, ha reivindicat.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari