L’Aragó “remourà terra i mar” per impedir una candidatura olímpica catalana

L'Executiu de Lambán acusa la Generalitat d'"intransigència" i de no tractar-los com a iguals

El president de l'Aragó, Javier Lambán

Foto: @GobAragon

El govern de l’Aragó ha reafirmat aquest dimecres la seva posició respecte a la candidatura conjunta amb Catalunya pels Jocs Olímpics d’hivern del 2030, i ha advertit que l’Executiu aragonès “remourà terra i mar” per impedir que la comunitat catalana presenti la seva pròpia candidatura en solitari. Ho ha manifestat la consellera de la Presidència de l’Aragó, Mayte Pérez, després que la seva homòloga de la Generalitat, Laura Vilagrà, hagi pràcticament descartat la possibilitat d’arribar a una entesa amb l’Executiu aragonès.

Pérez ha retret a Vilagrà haver donat per liquidat el projecte conjunt i ha manifestat que una candidatura en solitari de Catalunya és “absolutament inacceptable” perquè no respondria a un projecte de país que “identifiqui l’Estat en la seva totalitat”. La consellera de la Presidència aragonesa ha assenyalat, també, que “ningú” els ha traslladat “absolutament res” sobre el futur de la candidatura conjunta.

“Seguim esperant una resposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) davant la nostra proposta, que continuem defensant perquè ens sembla justa, equilibrada, que respon al compromís d’igualtat i entenem que és generosa perquè deixem a la Generalitat que esculli”, ha afirmat Pérez, afegint que si el projecte de l’Aragó i Catalunya no tira endavant és per la “intransigència” de l’Executiu català, “que mai ha acceptat l’Aragó en peu d’igualtat”.

La consellera aragonesa ha advertit que, en cas que la Generalitat finalment presenti una candidatura en solitari, el govern de Javier Lambán anirà a “tot arreu on sigui possible” per denunciar la situació. “No acceptaríem una (candidatura) catalana dins el reliquiari de contradiccions que hi ha hagut en aquest procés. No ens mourem gens ni mica“, ha conclòs Pérez.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides