El govern català promou uns Jocs sense l’Aragó

Vilagrà retreu un “punt de no retorn” i "anticatalanisme" al govern aragonès, i reclama al COE que valori una candidatura catalana adduint que “hem guanyat la posició”

La consellera Vilagrà, amb el president Aragonès i el vicepresident Puigneró
La consellera Vilagrà, amb el president Aragonès i el vicepresident Puigneró

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha descartat gairebé que puguin arribar a una entesa amb el govern de l’Aragó per presentar una candidatura conjunta per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern. “Hem d’obrir altres alternatives”, ha indicat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vilagrà ha explicat que ja han sol·licitat informalment al Comitè Olímpic Espanyol (COE) que valori una candidatura només catalana, per a la qual ha dit que el govern de la Generalitat s’obre a col·laborar amb “altres estats” que puguin acullin proves per a les quals Catalunya no té les instal·lacions necessàries.

La titular de la Presidència ha situat el plantejament d’una candidatura conjunta amb l’Aragó en un “punt de no retorn” del qual culpa als “criteris polítics” del govern aragonès, del qual ha assegurat que “va emergir l’anticatalanisme un altre cop”. En canvi, ha reiterat que tant el govern català com el COE s’han limitat a fer plantejaments tècnics.

Sobre una eventual reconducció de la relació amb l’Aragó sobre els Jocs, Vilagrà ha respost que “ho veig complicadíssim”, en “un punt molt crític”, i ha cridat a passar pàgina. De fet, ha interpel·lat el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, del qual ha dit que no creu que “es deixi perdre l’oportunitat”, i ha indicat que “estem preparats” per acollir en solitari els JJOO d’Hivern a Catalunya.

“Creiem que ens hem guanyat la posició”, ha afegit Vilagrà, esgrimint que “hem estat treballant de forma seriosa”. La consellera ha manifestat que no entendrien que el COE no considerés l’opció d’una candidatura catalana.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari