Ciutadans amplia la seva denúncia contra Cambray

El conseller d'Educació ha omès el castellà en les instruccions a les escoles

Carlos Carrizosa
Carlos Carrizosa

Ciutadans ha ampliat aquest divendres la denúncia que havia interposat aquest 1 de juny als tribunals contra el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, i altres responsables del departament, després que les instruccions donades a les escoles no reflectissin els canvis inclosos en la nova llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari.

En aquesta ampliació, el partit taronja acusa Cambray d’excloure el castellà d’aquestes instruccions adreçades als centres escolars, i li atribueix la presumpta comissió d’un delicte de prevaricació continuat. En concret, Cs denuncia que en les noves instruccions “s’ordena excloure intencionadament garantir en tot cas, i en el percentatge que garanteix el seu caràcter vehicular del 25%, l’ensenyament en castellà”.

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha insistit a atribuir “matonisme” al conseller i ha afirmat que l’acord entre ERC, Junts, el PSC i En Comú Podem per aprovar la proposició de llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials és “un engany” i un “fals consens”, ja que sosté que no ha existit mai cap intenció de “renunciar al monolingüisme forçós”.

Cs considera que Cambray i Educació han fet, d’aquesta manera, “un pas més” en “la seva desobediència anunciada”, que ja havien denunciat aquest 1 de juny, quan van acusar el conseller de voler imposar la seva ideologia i van retreure a l’executiu central que “estigués permetent” l’incompliment de la sentència que obliga Educació a assegurar que almenys el 25% de les classes s’imparteixen en castellà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.