Ciutadans amplia la seva denúncia contra Cambray

El conseller d'Educació ha omès el castellà en les instruccions a les escoles

Carlos Carrizosa
Carlos Carrizosa

Ciutadans ha ampliat aquest divendres la denúncia que havia interposat aquest 1 de juny als tribunals contra el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, i altres responsables del departament, després que les instruccions donades a les escoles no reflectissin els canvis inclosos en la nova llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari.

En aquesta ampliació, el partit taronja acusa Cambray d’excloure el castellà d’aquestes instruccions adreçades als centres escolars, i li atribueix la presumpta comissió d’un delicte de prevaricació continuat. En concret, Cs denuncia que en les noves instruccions “s’ordena excloure intencionadament garantir en tot cas, i en el percentatge que garanteix el seu caràcter vehicular del 25%, l’ensenyament en castellà”.

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha insistit a atribuir “matonisme” al conseller i ha afirmat que l’acord entre ERC, Junts, el PSC i En Comú Podem per aprovar la proposició de llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials és “un engany” i un “fals consens”, ja que sosté que no ha existit mai cap intenció de “renunciar al monolingüisme forçós”.

Cs considera que Cambray i Educació han fet, d’aquesta manera, “un pas més” en “la seva desobediència anunciada”, que ja havien denunciat aquest 1 de juny, quan van acusar el conseller de voler imposar la seva ideologia i van retreure a l’executiu central que “estigués permetent” l’incompliment de la sentència que obliga Educació a assegurar que almenys el 25% de les classes s’imparteixen en castellà.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari