Dimecres negre per a Torra

L’expresident interpreta com una desfeta independentista la nova llei sobre les llengües oficials i les declaracions de Rufián

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3
L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3

L’anterior president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat aquest dimecres l’aprovació de la proposició de llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, aconseguida gràcies als vots favorables d’ERC, Junts, el PSC i els comuns.

L’anterior cap del govern català, que va accedir a la presidència gràcies a Junts, però no milita en el partit fundat pel també expresident Carles Puigdemont, ha publicat a Twitter que “el dia d’avui, incloses les vergonyosos declaracions del Sr. Rufián, és una autèntica desfeta per a tot l’independentisme”.

“M’atreveixo a demanar a tots plegats una reflexió profunda i catàrtica”, ha afegit Torra, que ha donat suport a la “vaga de fam pel català” de l’exjutge de pau i activista independentista Salvador Ribot.

Torra ja havia manifestat el seu malestar amb la nova llei, que estableix que el català és la llengua normalment vehicular en l’ensenyament i reconeix el castellà com a llengua curricular, quan va transcendir que el Consell de Garanties Estatutàries l’avalava. “No en el meu nom”, va escriure aleshores.

Pel que fa a les paraules de Rufián, el diputat d’ERC al Congrés es va disculpar amb Puigdemont després de dir que s’havien tret de context unes declaracions seves a TV3 on havia tractat aquest expresident de “tarat”, i després també que l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, se’n desmarqués i el desautoritzés.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari