Dimecres negre per a Torra

L’expresident interpreta com una desfeta independentista la nova llei sobre les llengües oficials i les declaracions de Rufián

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3
L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, a 'Preguntes freqüents' de TV3.

L’anterior president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat aquest dimecres l’aprovació de la proposició de llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, aconseguida gràcies als vots favorables d’ERC, Junts, el PSC i els comuns.

L’anterior cap del govern català, que va accedir a la presidència gràcies a Junts, però no milita en el partit fundat pel també expresident Carles Puigdemont, ha publicat a Twitter que “el dia d’avui, incloses les vergonyosos declaracions del Sr. Rufián, és una autèntica desfeta per a tot l’independentisme”.

“M’atreveixo a demanar a tots plegats una reflexió profunda i catàrtica”, ha afegit Torra, que ha donat suport a la “vaga de fam pel català” de l’exjutge de pau i activista independentista Salvador Ribot.

Torra ja havia manifestat el seu malestar amb la nova llei, que estableix que el català és la llengua normalment vehicular en l’ensenyament i reconeix el castellà com a llengua curricular, quan va transcendir que el Consell de Garanties Estatutàries l’avalava. “No en el meu nom”, va escriure aleshores.

Pel que fa a les paraules de Rufián, el diputat d’ERC al Congrés es va disculpar amb Puigdemont després de dir que s’havien tret de context unes declaracions seves a TV3 on havia tractat aquest expresident de “tarat”, i després també que l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, se’n desmarqués i el desautoritzés.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.