El RACC reclama més mossos i carrils addicionals per millorar el trànsit a Catalunya

L'entitat proposa aplicar mesures a curt termini davant l'increment de l'accidentalitat i els col·lapses

L'autopista AP-7

El RACC ha reclamat aquest dimecres que es prenguin mesures “a curt termini” per millorar el trànsit a Catalunya arran de l’augment de la mobilitat a les carreteres i les llargues cues que es produeixen a l’AP-7 des que no hi ha peatges. L’entitat ha insistit que aquesta situació està causant un “fort increment de la sinistralitat”, i ha demanat habilitar carrils addicionals temporals i augmentar el nombre de dispositius de Mossos d’Esquadra de Trànsit, entre altres mesures.

“Cal analitzar de manera global la situació i donar resposta a la falta d’un model de gestió i finançament de les vies d’alta capacitat, que hauria d’haver-se consensuat abans de la finalització de les concessions”, assenyala el RACC, que també reclama que s’estudiï “prohibir els avançaments de camions durant les franges horàries de més trànsit i en els trams més sensibles”.

En un comunicat, l’entitat ha instat a prioritzar les inversions en transport públic per augmentar la capacitat de servei en l’àmbit metropolità, escurçar terminis i incloure carrills bus-VAO, així com “una veritable xarxa de ‘park&rides’. El RACC també ha demanat apostar pel transport ferroviari de mercaderies per tal d’alliberar espai a la xarxa viària, millorar la informació als usuaris i promoure la flexibilitat horària i el teletreball per reduir la congestió en hora punta i el nombre total de desplaçaments.

En relació amb la reducció del límit de velocitat de 120 km/h a 110 km/h, l’entitat ha assenyalat que “no és la solució per resoldre els embussos diaris“, i ha recordat que l’ús excessiu del carril esquerre “té conseqüències en l’increment de la congestió”. Pel que fa a l’accidentalitat, el RACC ha apel·lat “a la responsabilitat de l’usuari” ja que, segons afirma l’entitat, “aquestes situacions es deuen a
males pràctiques i no tant a excessos de velocitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.