El RACC reclama més mossos i carrils addicionals per millorar el trànsit a Catalunya

L'entitat proposa aplicar mesures a curt termini davant l'increment de l'accidentalitat i els col·lapses

L'autopista AP-7

El RACC ha reclamat aquest dimecres que es prenguin mesures “a curt termini” per millorar el trànsit a Catalunya arran de l’augment de la mobilitat a les carreteres i les llargues cues que es produeixen a l’AP-7 des que no hi ha peatges. L’entitat ha insistit que aquesta situació està causant un “fort increment de la sinistralitat”, i ha demanat habilitar carrils addicionals temporals i augmentar el nombre de dispositius de Mossos d’Esquadra de Trànsit, entre altres mesures.

“Cal analitzar de manera global la situació i donar resposta a la falta d’un model de gestió i finançament de les vies d’alta capacitat, que hauria d’haver-se consensuat abans de la finalització de les concessions”, assenyala el RACC, que també reclama que s’estudiï “prohibir els avançaments de camions durant les franges horàries de més trànsit i en els trams més sensibles”.

En un comunicat, l’entitat ha instat a prioritzar les inversions en transport públic per augmentar la capacitat de servei en l’àmbit metropolità, escurçar terminis i incloure carrills bus-VAO, així com “una veritable xarxa de ‘park&rides’. El RACC també ha demanat apostar pel transport ferroviari de mercaderies per tal d’alliberar espai a la xarxa viària, millorar la informació als usuaris i promoure la flexibilitat horària i el teletreball per reduir la congestió en hora punta i el nombre total de desplaçaments.

En relació amb la reducció del límit de velocitat de 120 km/h a 110 km/h, l’entitat ha assenyalat que “no és la solució per resoldre els embussos diaris“, i ha recordat que l’ús excessiu del carril esquerre “té conseqüències en l’increment de la congestió”. Pel que fa a l’accidentalitat, el RACC ha apel·lat “a la responsabilitat de l’usuari” ja que, segons afirma l’entitat, “aquestes situacions es deuen a
males pràctiques i no tant a excessos de velocitat”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari