Sánchez nega greuges a Catalunya

ERC considera els incompliments una falta de respecte per als catalans i adverteix del risc del futur de la legislatura

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat a la Generalitat que no es queixi per la baixa execució pressupostària perquè la Generalitat només ha executat la meitat de les inversions previstes. Dels 2.068 milions pressupostats, l’Estat ha acabat invertint 740 milions, només el 35,8%.

El líder de l’executiu espanyol ha atribuït el buit d’inversions que va posar de manifest el Ministeri d’Hisenda a la pandèmia i al fet que l’economia espanyola i mundial ha patit “colls d’ampolla”. Ha negat cap greuge i ha afegit que el seu govern té un gran “respecte” pels ciutadans de Catalunya.

Sánchez ha respost amb aquests arguments a la portaveu d’Esquerra al Senat, Mirella Cortés, en la sessió de control. La republicana ha retret al president del govern espanyol que hagi estat “incapaç de complir” els pressupostos de l’Estat pactats amb la seva formació i ha advertit Sánchez que els incompliments els poden deixar sense socis al final de la legislatura.

En la seva resposta, Sánchez ha recordat que quan va arribar a la Moncloa va constatar la “manca de sintonia” entre els governs català i espanyol i ha destacat que el Ministeri de Transport s’inverteixen 2.000 milions d’euros més que durant l’etapa del PP.

També ha replicat que la Generalitat va rebutjar la inversió per a l’ampliació de l’aeroport del Prat, i que “les dificultats d’execució no només afecten el govern espanyol, sinó també la Generalitat, que només ha executat el 57% del pressupostat en infraestructures”.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari