Detecten cinc casos més de verola del mico, i ja en són 14 a Catalunya

Espanya és el segon país amb més casos de la Unió Europea, amb 186 contagiats confirmats

Verola del mico

Augmenten a 14 els casos confirmats de verola del mico a Catalunya, després que el Departament de Salut hagi informat de cinc casos nous. Així, segons Salut, les 14 persones tenen vinculació epidemiològica i per qüestions de privacitat no es donaran detalls sobre els casos confirmats.

Pel que fa al conjunt de l’estat, el Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres un total de 186 casos positius a Espanya.

El laboratori del Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III ha rebut fins ara les mostres de 374 casos sospitosos de verola del mico. Un cop revisades les mostres, 188 dels sospitosos han donat negatiu i s’han descartat com a casos.

Salut també ha explicat que l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic de Barcelona ja han validat completament les tècniques que s’utilitzen per confirmar els casos de la verola del mico, i s’espera que aviat ho puguin fer altres hospitals de Catalunya.

D’altra banda, el Laboratori Clínic de la Metropolitana Nord, ubicat a l’Hospital Germans Trias i Pujol ha estat el primer a Catalunya en fer la seqüenciació completa d’aquest virus.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari