Puigneró tracta d'”inútils” i “mentiders” els membres del Govern central

El vicepresident català carrega contra l'Executiu espanyol per la inversió executada a Catalunya

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha carregat contra el Govern de Pedro Sánchez per la inversió executada per l’Estat durant el 2021 a Catalunya, la qual només representa el 35,7% de la xifra total prevista en els pressupostos. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puigneró ha destacat que aquest nivell d’execució “no és d’ara” i ha manifestat que no sap “si dir-los que són uns inútils o uns mentiders“.

El conseller ha assegurat que l’Estat no té credibilitat a Catalunya i ha acusat l’Executiu central de no complir tampoc el que estableix l’Estatut d’Autonomia. No obstant això, Puigneró ha evitat assenyalar directament la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i ha afirmat que  “no és culpa d’aquesta ministra”, sinó que “fa molts anys” que passa. “Si se’ns tracta d’aquesta manera amb el tema de les infraestructures a mi no m’estranya que cada dia hi hagi més independentistes, i més que hi haurà”, ha considerat el vicepresident de la Generalitat.

Segons les dades que ha publicat aquesta setmana el Ministeri d’Hisenda, dels 2.068,1 milions d’euros que el Govern central es va comprometre a invertir a Catalunya només se n’han executat 739,7 milions, sent així la comunitat amb un nivell més baix d’execució. Per altra banda, l’Estat va executar pràcticament el doble de les inversions previstes a la Comunitat de Madrid, un total de 2.086,0

(Visited 110 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari