El govern espanyol pretén prorrogar la rebaixa de la llum i de la gasolina

Sánchez es compromet a "continuar protegint les famílies i les empreses mentre durin els efectes de la guerra"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la voluntat del seu executiu de prorrogar tres mesos més, fins al setembre, el decret de mesures contra la guerra a Ucraïna, que caducaven aquest 30 de juny.

Sánchez ho ha confirmat en un acte al Congrés davant els diputats i els senadors del PSOE, just l’endemà que Brussel·les obrís la porta a fer-ho.

La durada del paquet anticrisi vencia el 30 de juny i entre les mesures que incloïa hi ha la bonificació de 20 cèntims per litre de carburant, la rebaixa d’impostos a l’electricitat, l’augment de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) o la prohibició d’apujar els lloguers més d’un 2%.

La pròrroga s’haurà d’aprovar al Congrés dels Diputats. Per això, Sánchez ha reclamat al PP que hi doni suport, després que en la darrera votació s’hi oposessin. “A veure si tenim més sort i els que diuen que estimen Espanya ho demostren estimant els espanyols i aprovant mesures bones per als espanyols”, ha dit en al·lusió als d’Alberto Núñez Feijóo.

D’altra banda, Podem, soci de l’executiu espanyol, ha demanat noves mesures i que s’allarguin fins a finals d’any, com ara un fons per ajuntaments i comunitats que permeti rebaixar a 10 euros les bonificacions de transport.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.