Collboni a Colau: “Fins les eleccions farà d’alcaldessa o de candidata?”

El primer tinent d'alcalde de Barcelona ha criticat a la seva sòcia a l'Ajuntament per suposadament iniciar la campanya electoral un any abans dels comicis municipals

Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona (PSC)
Jaume Collboni

El primer tinent d’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, ha iniciat una crisi al govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona. El líder del PSC barceloní ha acusat a Ada Colau de “tensar” la coalició, però ha descartat abandonar l’executiu. “No permetré que els barcelonins perdin un any sencer. Senyora Colau, farà d’alcaldessa o de candidata?“, ha preguntat el socialista avui, dissabte 28 de maig, a un acte amb alcaldes del PSC.

Collboni ha assenyalat als seus principals rivals als comicis, Ernest Maragall i Colau, pel seu “nerviosisme” i “irresponsabilitat” per començar ja la campanya electoral. “Barcelona necessita ara estar per les solucions, no són temps d’eleccions”, ha expressat.

Missatge preelectoral contra Maragall i Colau

Ha retret al líder dels republicans que hagi “desaparegut” durant la pandèmia, “un dels pitjors moments de la nostra història”. Ha criticat la seva indefinició en qüestions com la necessitat de decreixement del sector turístic, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el càstig més sever a la multireincidència: “Es presenta a delegat de la Generalitat a la ciutat de Barcelona”.

El líder del PSC barceloní ha assegurat que la seva prioritat és “donar estabilitat a la coalició per donar estabilitat a la ciutat” i centrar-se en els debats municipals. No obstant això, els socialistes no donaran suport al nou pla d’usos que proposen els comuns per al districte de l’Eixample, reforma que implicaria la suspensió de llicències de la restauració amb la finalitat de protegir el comerç de proximitat. Collboni ha afirmat que aquesta iniciativa “ofegarà l’economia de la ciutat i generarà més incerteses”.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari