La Sindicatura de Comptes detecta “fraccionaments indeguts” en dos organismes de la Generalitat

Afectarien contractes de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions i del Servei Meteorològic de Catalunya

Sindicatura de Comptes de Catalunya

La Sindicatura de Comptes ha detectat un “fraccionament indegut” de contractes menors en dos organismes de la Generalitat: el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP).

En ambdós casos, la incidència que s’ha detectat és la mateixa: contractacions separades per prestacions que havien d’agrupar-se en un sol contracte, ja sigui perquè constituïen una única unitat operativa o perquè estaven relacionades amb contractacions successives per cobrir necessitats recurrents o previsibles.

En el cas de l’EADOP, que entre altres feines es dedica a editar el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la Sindicatura de Comptes ha detectat un “fraccionament indegut” de contractes menors per serveis d’impressió, correcció i traducció de textos. En concret, hi hauria 203 acords en què no s’haurien complert “els requisits de publicitat o els relatius als procediments d’adjudicació que haurien correspost”.

Els 203 contractes menors en què s’han identificat incidències, s’haurien signat amb 71 proveïdors per un valor de 377.781 euros. Això equival al 98,07% del total dels contractes i al 65,77% de l’import total adjudicat a l’entitat.

En el cas del Servei Meteorològic de Catalunya, les incidències que assenyala l’informe de la Sindicatura es remunten al 2018. En concret, subratlla que en 10 dels 25 contractes menors revisats s’han detectat irregularitats. En sis d’ells, també es va incomplir la prohibició de subscriure contractes menors que individualment o conjuntament superessin els valors màxims autoritzats per a aquest tipus de contractes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.