Acció per la Independència reivindica el sabotatge de les vies de l’AVE a Girona

El grup defineix l'acció com una protesta contra Espanya, el Govern català, partits i entitats

Actes vandàlics d'Acció per la Independència a l'AVE

Foto: @IndepeAccio

El grup independentista Acció per la Independència (AxI) ha reivindicat els sabotatges que va patir la línia de l’AVE aquest diumenge, uns desperfectes que van causar retards a la línia d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres. En un missatge a les xarxes socials, el grup s’ha referit als fets com un “acte de sabotatge” i ha explicat que es va fer “en protesta pel mal servei de les empreses operadores”.

L’acció de protesta s’adreça a Espanya pel menysteniment, la violència i la persecució que exerceix sobre Catalunya”, així com “al govern de la Generalitat, als partits polítics i a les entitats“, ha manifestat el grup independentista, que ha insistit que va tractar-se d’un “acte de lluita no violenta” i ha remarcat “en cap cas no es va posar en risc les persones”.

L’acció es va dur a terme la nit de dissabte a diumenge i va consistir a cremar tres caixes del cablejat del sistema de senyalització de la línia entre Vilobí i Figueres, fet que va afectar la circulació de trens produint múltiples retards fins al dilluns.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.