Acció per la Independència reivindica el sabotatge de les vies de l’AVE a Girona

El grup defineix l'acció com una protesta contra Espanya, el Govern català, partits i entitats

Actes vandàlics d'Acció per la Independència a l'AVE

Foto: @IndepeAccio

El grup independentista Acció per la Independència (AxI) ha reivindicat els sabotatges que va patir la línia de l’AVE aquest diumenge, uns desperfectes que van causar retards a la línia d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres. En un missatge a les xarxes socials, el grup s’ha referit als fets com un “acte de sabotatge” i ha explicat que es va fer “en protesta pel mal servei de les empreses operadores”.

L’acció de protesta s’adreça a Espanya pel menysteniment, la violència i la persecució que exerceix sobre Catalunya”, així com “al govern de la Generalitat, als partits polítics i a les entitats“, ha manifestat el grup independentista, que ha insistit que va tractar-se d’un “acte de lluita no violenta” i ha remarcat “en cap cas no es va posar en risc les persones”.

L’acció es va dur a terme la nit de dissabte a diumenge i va consistir a cremar tres caixes del cablejat del sistema de senyalització de la línia entre Vilobí i Figueres, fet que va afectar la circulació de trens produint múltiples retards fins al dilluns.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari