Quines dues ‘víctimes’ del ‘Catalangate’ de ‘Citizenlab’ són parella?

Jordi Baylina i Sònia Urpí. Carles Puigdemont i la seva parella, Marcela Topor, també apareixen com a víctimes a l’informe que Citizen Lab i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han batejat com a Catalangate però el laboratori canadenc no ha trobat rastres d’espionatge al telèfon mòbil de l’ex-president. Citizen Lab inclou Puigdemont com a víctima per arrodonir l’argument que tots els ex-presidents de la Generalitat vinculats al procés independentista han estat espiats però per fer-ho apel·la a una justificació fràgil: que la seva esposa i alguns amics sí que han estat espiats amb el programari maliciós Pegasus.

En canvi, els telèfons de la parella formada per Baylina i Urpí sí que consten a l’informe de Citizen Lab com afectats per la intromissió amb Pegasus. Segons aquest informe, el telèfon de Baylina, va patir 26 atacs entre el 29 d’octubre del 2019 i el 11 de juliol del 2020, i el de Sònia Urpí, dos, pels volts del 22 de juny del 2020.

Al portal catalangate.cat de l’ANC presenten a Baylina com a “desenvolupador de Blockchain i activista digital, defensa des de Suïssa la causa catalana”. Des de Suïssa i des de Barcelona, on viu part de l’any amb Sònia Urpí, que, segons l’ANC, és membre del secretariat nacional d’aquesta plataforma des de juny del 2020 i “companya de Jordi Baylina, expert en comunicació vinculat a l’exili”. A més, també en diu que “el juliol del 2020 va esdevenir responsable de mobilitzacions de l’Assemblea Nacional Catalana i va jugar un paper clau en l’organització de les mobilitzacions de la Diada Nacional de l’11 de setembre de 2020”.

(Visited 338 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari