Quines dues ‘víctimes’ del ‘Catalangate’ de ‘Citizenlab’ són parella?

Jordi Baylina i Sònia Urpí. Carles Puigdemont i la seva parella, Marcela Topor, també apareixen com a víctimes a l’informe que Citizen Lab i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han batejat com a Catalangate però el laboratori canadenc no ha trobat rastres d’espionatge al telèfon mòbil de l’ex-president. Citizen Lab inclou Puigdemont com a víctima per arrodonir l’argument que tots els ex-presidents de la Generalitat vinculats al procés independentista han estat espiats però per fer-ho apel·la a una justificació fràgil: que la seva esposa i alguns amics sí que han estat espiats amb el programari maliciós Pegasus.

En canvi, els telèfons de la parella formada per Baylina i Urpí sí que consten a l’informe de Citizen Lab com afectats per la intromissió amb Pegasus. Segons aquest informe, el telèfon de Baylina, va patir 26 atacs entre el 29 d’octubre del 2019 i el 11 de juliol del 2020, i el de Sònia Urpí, dos, pels volts del 22 de juny del 2020.

Al portal catalangate.cat de l’ANC presenten a Baylina com a “desenvolupador de Blockchain i activista digital, defensa des de Suïssa la causa catalana”. Des de Suïssa i des de Barcelona, on viu part de l’any amb Sònia Urpí, que, segons l’ANC, és membre del secretariat nacional d’aquesta plataforma des de juny del 2020 i “companya de Jordi Baylina, expert en comunicació vinculat a l’exili”. A més, també en diu que “el juliol del 2020 va esdevenir responsable de mobilitzacions de l’Assemblea Nacional Catalana i va jugar un paper clau en l’organització de les mobilitzacions de la Diada Nacional de l’11 de setembre de 2020”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.