Marlaska critica l’emèrit per no donar explicacions per “fets greus”

El govern espanyol i la Zarzuela es mostren molestos amb l'actitud de Joan Carles en aquesta primera visita

Fernando Grande Marlaska

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, considera que el rei emèrit ha perdut “una oportunitat d’or” de donar explicacions en el primer viatge a Espanya dos anys després de la sortida del país. “Espero que les doni ben aviat”, ha confiat.

El ministre, jutge en excedència, opina que el rei Joan Carles ha de donar explicacions “per uns fets molt greus”, i en aquest sentit creu que, “si no les ha donat avui havent vingut a Espanya, ha perdut una oportunitat d’or”, ha dit.

En la seva visita de quatre dies, els periodistes han preguntat a Joan Carles si tenia previst donar explicacions. Entre riures, l’emèrit responia: “Explicacions, de què?”.

La resposta de Joan Carles I, que després de reunir-se amb el seu fill, el rei Felip VI, torna a Abu Dhabi, no ha agradat a La Zarzuela, com tampoc l’expectació que ha aixecat i el seguiment mediàtic que ha tingut la visita de l’emèrit a Galícia. El seu format o el fet que hagi prioritzat l’agenda d’esbarjo ha generat malestar.

D’altra banda, en nom del govern espanyol, la ministra portaveu Isabel Rodríguez, també ha lamentat l’oportunitat perduda per l’emèrit per donar explicacions i “demanar perdó” als espanyols davant les irregularitats fiscals que la Fiscalia va acreditar sobre la seva fortuna a l’estranger. “En aquests dies de visita, el rei Joan Carles ha perdut una oportunitat que els espanyols esperaven de donar explicacions i de demanar perdó”, ha retret la ministra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides