Iberdrola vol construir un parc eòlic marí al Cap de Creus

El Ministeri de Transició Ecològica ha d’aprovar el Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim (POEM) per materialitzar la proposta d’Ibernova Promociones SAU

Parc eòlic marí (Alexander Kuhn, Pixabay)
Parc eòlic marí (Alexander Kuhn, Pixabay).

Ibernova Promociones SAU, filial d’Iberdrola, ha presentat el 28 de març al Ministeri per a la Transició Ecològica una proposta per construir un parc eòlic marí al parc Gavina del Golf de Roses. Preveu produir 500 MW d’energia, la mateixa potència prevista a la iniciativa de BlueFloat Energy i SENER per al parc Tramuntana, que era l’única proposta fins ara al Cap de Creus.

Per materialitzar les idees, el Ministeri ha d’aprovar el Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim (POEM), document que establirà quines són les zones de la costa espanyola on es podran construir estructures per obtenir energia eòlica marina i que porta diversos mesos de retard. Després s’obrirà un concurs públic per presentar propostes.

De moment, s’ha presentat un primer document on s’estableix que la zona entre el Golf de Roses, el Cap de Creus i la badia de Pals seria l’única regió de Catalunya qualificada com a ús prioritari per a l’energia eòlica. Defensors i detractors ja han presentat al·legacions i estan esperant que el Ministeri aprovi o rebutgi el document.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.