El Suprem cita Reguant el 28 de setembre per negar-se a respondre Vox

La defensa assenyala que no poden jutjar-la perquè ja l'havien multat amb 2.500 euros pels mateixos fets

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant

Foto: @ereguant

La sala segona del Tribunal Suprem ha fixat el judici a la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant pel pròxim 28 de setembre. La cupaire està acusada d’un delicte de desobediència greu per haver-se negat a respondre les preguntes de l’acusació particular exercida per Vox durant el judici del procés, en el qual Reguant va comparèixer com a testimoni, i s’enfronta a una pena de quatre mesos de presó i inhabilitació.

La defensa de la diputada cupaire planteja en el seu escrit diverses vulneracions de drets i assenyala que Reguant va ser multada amb 2.500 euros pels fets pels quals ara la jutjaran: “El Suprem va optar per sancionar Reguant, cosa que indica que va interpretar que la conducta no era delictiva”, argumenta la defensa, que considera que jutjar la diputada vulneraria el principi de non bis in idem, segons el qual no es poden jutjar dues vegades els mateixos fets.

En un principi, la vista oral havia de celebrar-se el març, però el jutge va suspendre-la per defectes processals. Ara, un cop resolts els errors, la sala ha declarat pertinents les proves presentades per la Fiscalia i per la defensa de la diputada, i ha confirmat que Reguant podrà declarar en català com ha sol·licitat. Disposarà d’un intèrpret perquè el tribunal la pugui entendre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.