Villarejo, darrere de la investigació que va dur Sandro Rosell a la presó

L'excomissari es va reunir amb José Luis Pérez, que és la persona que va denunciar l'expresident blaugrana

Sandro Rosell
Sandro Rosell

L’excomissari José Manuel Villarejo estava implicat en una operació que va acabar enviant Sandro Rosell a la presó. Segons explica aquest dimecres El Periódico, que ha tingut accés a documents de l’excomissari, Villarejo va impulsar una sèrie d’investigacions irregulars, sense control judicial, contra l’aleshores president del Barça. Unes investigacions que es van fer en el marc del que es coneix com a operació Catalunya i que van tenir com a resultat l’empresonament de Rosell, de manera preventiva, durant més de dos anys, fins que el va absoldre l’Audiència Nacional.

Oficialment, l’operació que va acabar enviant Rosell a la presó va començar el 2015, i es va mantenir en secret fins que el van detenir, el 2017. Ara bé, segons els documents a què ha tingut accés El Periódico, tot plegat va començar el 2014, quan Villarejo es va reunir, en diverses ocasions, amb José Luís Pérez, autor del blog La Transparencia de Sandro Rosell i persona que va denunciar l’expresident blaugrana.

L’informant no només es va reunir amb Villarejo, sinó que també ho va fer diverses vegades amb dues persones que també participaven en aquesta operació Catalunya. Es tracta de Victoria Álvarez (exparella de Jordi Pujol Ferrussola i un dels testimonis principals del cas Pujol) i de l’expolicia Antonio Giménez Raso.

Totes aquestes reunions les ha admès Pérez a El Periódico, que assegura que Villarejo, Álvarez i Giménez Raso actuaven com una espècie de CNI privat. Uns anys després, el 2017, quan van detenir Rosell, un policia va trucar Pérez i li va agrair la participació en l’operació. A banda, durant l’operació, l’excomissari també es va reunir amb qui llavors era secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, per parlar sobre Rosell i l’independentisme, segons la seva agenda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.