El PSC acusa Junts de jugar amb el català i anima ERC a salvar el pacte

Junts es nega a modificar la llei de Política Lingüística per frenar el 25% del castellà a les escoles

Alícia Romero

La portaveu del grup parlamentari del PSC, Alícia Romero, ha apostat aquest dijous per aprovar la modificació de la llei de Política Lingüística sense JxCat, després que s’hagin despenjat del pacte que es va tancar el 24 de març. “En política la manca de seriositat és inadmissible i esperem que aquest exemple no s’estengui i que puguem mantenir els acords, que és una de les coses més importants que es poden fer en política”, ha dit en una compareixença al Parlament de Catalunya.

Els socialistes confien que tant ERC com els Comuns es mantingui dins de l’acord del 24 de març. “Ho vam treballar molt fortament, també amb JxCat durant dos mesos, respectarem l’acord, el farem complir i ens agradaria que fos així per part de tothom, som un partit de fiar i arribem a acords amb partits sòlids i estables que donen aquesta fiabilitat”. Per Romero JxCat fa servir el català com a “arma llancívola” i això els “preocupa”.

Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari dels Comuns, Jèssica Albiach, ha defensat aquest dijous tirar pel dret amb reforma de la llei de Política Lingüística, eina amb la qual es confia aturar la sentència del 25% de castellà a les aules de Catalunya. “Sincerament, no ens ha sorprès perquè era la crònica d’una deserció anunciada”, ha dit Albiach en una roda de premsa al Parlament de Catalunya.

JxCat ha anunciat l'”acord unànime de la direcció del partit de no participar de cap reforma de la llei de Política Lingüística” per aturar l’execució forçosa del 25%, segons ha dit el portaveu del partit aquest dijous, Josep Rius. Junts diu que ha decidit no acceptar la modificació de la llei perquè la mesura no disposa del “consens polític ni amb el sector” i tampoc “no ha impedit la decisió judicial que imposa el 25% de castellà a les aules”.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari