Arxivada la investigació sobre les comissions de l’AVE a La Meca

La Fiscalia Anticorrupció conclou que no pot provar el delicte de suborn en un afer que va esquitxar Joan Carles I

Joan Carles I amb Corinna
Joan Carles I amb Corinna

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat les diligències obertes l’any 2018 sobre les comissions que, presumptament, van pagar empresaris espanyols per aconseguir l’adjudicació de les obres de l’AVE a La Meca (Aràbia Saudita). Aquest afer no tindrà definitivament cap recorregut judicial, ja que la Fiscalia ha conclòs que no pot demostrar la comissió d’un delicte de suborn internacional.

La investigació de tres anys i mig, que no ha superat la fase de les diligències preprocessals, s’enfocava en el cobrament de 80 milions d’euros que, segons va afirmar Corinna Larsen, examant del rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, es van repartir per l’adjudicació de les obres de l’AVE, el 2011.

Pel que fa al rei emèrit, a qui Corinna Larsen assenyalava com un dels perceptors d’aquests fons, la Fiscalia del Tribunal Suprem va arxivar per manca d’indicis la part que l’afectava, corresponent al suposat cobrament de 65 milions d’euros procedents de la família reial saudita per fer d’intermediari.

La investigació que acaba de tancar la Fiscalia es va iniciar arran del descobriment d’enregistraments de converses entre Corinna Larsen i l’excomissari José Manuel Villarejo, durant l’escorcoll de les propietats d’aquest darrer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.