La Generalitat té quinze dies per aplicar la sentència del 25% en castellà

El TSJC exigeix a Cambray garanties de control i encarrega que un organisme del Ministeri d'Educació en verifiqui el compliment

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat quinze dies al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que apliqui la sentència que obliga les escoles catalanes a impartir un mínim del 25% de les classes en castellà.

La sala contenciosa del TSJC adopta aquesta decisió a instàncies de l’Assemblea per una Escola Bilingüe a Catalunya (AEB), que havia demanat l’execució de la sentència, dictada el passat 16 de desembre, i que va esdevenir ferma el febrer d’enguany.

L’ordre del TSJC a Cambray inclou l’exigència d'”instruccions” i “garanties de control” sobre el compliment de manera “efectiva i immediata” de la sentència, i específica que el conseller d’Educació ha d’ordenar que almenys s’imparteixi en castellà, una matèria de caràcter o de rang equivalent a aquest, a banda de l’assignatura de llengua castellana.

A més, el TSJC atorga a l’Alta Inspecció Educativa, un organisme del Ministeri d’Educació, que verifiqui el compliment de la sentència i l’informi sobre això.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.