La Generalitat té quinze dies per aplicar la sentència del 25% en castellà

El TSJC exigeix a Cambray garanties de control i encarrega que un organisme del Ministeri d'Educació en verifiqui el compliment

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat quinze dies al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que apliqui la sentència que obliga les escoles catalanes a impartir un mínim del 25% de les classes en castellà.

La sala contenciosa del TSJC adopta aquesta decisió a instàncies de l’Assemblea per una Escola Bilingüe a Catalunya (AEB), que havia demanat l’execució de la sentència, dictada el passat 16 de desembre, i que va esdevenir ferma el febrer d’enguany.

L’ordre del TSJC a Cambray inclou l’exigència d'”instruccions” i “garanties de control” sobre el compliment de manera “efectiva i immediata” de la sentència, i específica que el conseller d’Educació ha d’ordenar que almenys s’imparteixi en castellà, una matèria de caràcter o de rang equivalent a aquest, a banda de l’assignatura de llengua castellana.

A més, el TSJC atorga a l’Alta Inspecció Educativa, un organisme del Ministeri d’Educació, que verifiqui el compliment de la sentència i l’informi sobre això.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari