Aragonès i Sánchez pacten un cara a cara per parlar dels espionatges

El president espanyol referma l'aposta pel diàleg: "Vull manifestar el meu respecte a Catalunya"

Pere Aragonès amb Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, han acordat aquest divendres mantenir una reunió cara a cara pròximament, per a la qual encara no hi ha data.

L’acord s’ha materialitzat en la primera trobada que han tingut des que va esclatar l’espionatge, quan han coincidit a Barcelona, en l’acte de cloenda de les jornades del Cercle d’Economia.

Aragonès i Sánchez han tingut ocasió de conversar durant tres minuts, mentre esperaven l’arriba de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ha rebut el premi a la Construcció Europea del Cercle d’Economia.

El cap de l’executiu espanyol no ha fet cap referència expressa a l’escàndol per l’espionatge del CNI a independentistes catalans, entre els quals hi ha el mateix Aragonès. Però s’ha entès per on anava quan s’ha adreçat directament al president de la Generalitat per refermar l’aposta pel diàleg i el respecte per Catalunya: “Vull manifestar el meu profund respecte per Catalunya i la meva voluntat d’avançar en el diàleg, la negociació i l’acord”.

En el tancament de les jornades del Cercle d’Economia també ha intervingut Ursula von der Leyen, que ha apel·lat a l’esperit de Pau Casals i ha citat unes paraules seves per assegurar que davant de la guerra a Ucraïna, Europa pren partit: “El llegat de Pau Casals encara és viu. Avui en dia, Europa pren part per la dignitat humana i per la democràcia per tothom”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.