Aragonès i Sánchez pacten un cara a cara per parlar dels espionatges

El president espanyol referma l'aposta pel diàleg: "Vull manifestar el meu respecte a Catalunya"

Pere Aragonès amb Pedro Sánchez
Pere Aragonès amb Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, han acordat aquest divendres mantenir una reunió cara a cara pròximament, per a la qual encara no hi ha data.

L’acord s’ha materialitzat en la primera trobada que han tingut des que va esclatar l’espionatge, quan han coincidit a Barcelona, en l’acte de cloenda de les jornades del Cercle d’Economia.

Aragonès i Sánchez han tingut ocasió de conversar durant tres minuts, mentre esperaven l’arriba de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ha rebut el premi a la Construcció Europea del Cercle d’Economia.

El cap de l’executiu espanyol no ha fet cap referència expressa a l’escàndol per l’espionatge del CNI a independentistes catalans, entre els quals hi ha el mateix Aragonès. Però s’ha entès per on anava quan s’ha adreçat directament al president de la Generalitat per refermar l’aposta pel diàleg i el respecte per Catalunya: “Vull manifestar el meu profund respecte per Catalunya i la meva voluntat d’avançar en el diàleg, la negociació i l’acord”.

En el tancament de les jornades del Cercle d’Economia també ha intervingut Ursula von der Leyen, que ha apel·lat a l’esperit de Pau Casals i ha citat unes paraules seves per assegurar que davant de la guerra a Ucraïna, Europa pren partit: “El llegat de Pau Casals encara és viu. Avui en dia, Europa pren part per la dignitat humana i per la democràcia per tothom”.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari