El PSC recupera l’alcaldia d’Òdena amb una moció de censura a ERC

El nou alcalde, el socialista Francisco Guisado, argumenta que han presentat la moció per "redreçar Òdena"

Francisco Guisado, el nou alcalde d'Òdena

El ple de l’Ajuntament d’Òdena (Anoia) ha nomenat aquest dimecres el socialista Francisco Guisado -que ja havia governat el municipi- com a nou alcalde després de prosperar la moció de censura contra l’alcaldessa republicana Maria Sayavera.

El PSC i Fem Òdena-ERC van empatar amb 5 regidors a les passades eleccions municipals del 2019, de manera que ha estat clau el vot de l’únic regidor de la formació Òdena a Fons per tirar endavant la moció.

Sayavera considera que la moció és una “estratègia política de cara a les eleccions municipals del 2023” i creu que “no hi ha cap altre argument vàlid” per sostenir-la.

Per la seva banda, Guisado ha defensat que “precisament perquè queda un any per les eleccions” han presentat la moció per “redreçar Òdena”.

Guisado ja va ser alcalde entre el 2003 i el 2011 i també entre els anys 2015 i 2019. El nou batlle ha dit que la moció de censura és una “eina legítima” quan “es posen en perill els interessos del municipi”. Guisado ha dit que “tot podia haver estat diferent” i creu que una prova d’això és que “el PSC es va oferir en el pitjor moment de la pandèmia a fer un govern de concentració, però la proposta va ser desestimada d’immediat pel govern municipal”.

Els socialistes, de la mà del mateix Guisado i de la portaveu del grup, han argumentat que un dels principals motius que han motivat aquesta moció és la sol·licitud d’ampliació de l’empresa Vallès Soriano. Pels socialistes, “va ser un error tirar endavant una sol·licitud per fer sòl industrial en un lloc en què el mateix Pla Director de la Conca d’Òdena ja qualifica com a sòl residencial”. També critiquen que el govern municipal tirés endavant l’Institut-Escola “sense comptar amb l’opinió dels grups de l’oposició ni tampoc de la comunitat educativa del poble”.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari