El Govern es personarà com a acusació popular en les causes sobre Pegasus

Plaja acusa l'Executiu de Pedro Sánchez de "demorar" l'assumpció de responsabilitats

Reunió del Consell Executiu

Foto: @govern

La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que l’Executiu català es personarà com a acusació popular en totes les causes judicials que s’obrin relacionades amb el presumpte espionatge a independentistes amb Pegasus. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu ha explicat que l’acció del Govern pretén “que totes les persones responsables d’aquests fets n’assumeixin les responsabilitats que els hi pertoquen”, així com “protegir els servidors públics”.

Plaja ha asseverat que la Generalitat “continua centrant tots els esforços” per arribar fins al fons del cas conegut com a Catalangate, i ha acusat el Govern de Pedro Sánchez de “demorar” l’assumpció de responsabilitats. “Hi ha d’haver una comissió d’investigació al Congrés, ha de ser transparent, rigorosa i independent, i s’ha de fer amb celeritat”, ha remarcat la portaveu de l’Executiu català, que també ha demanat la reforma de la llei de secrets oficials.

Respecte a la negativa del PSOE a la creació d’una comissió al Congrés, Plaja s’ha preguntat “quin problema hi ha que hi hagi una comissió d’investigació per aclarir tots els interrogants d’aquest cas? Qui té por que surti a la llum, quin és el problema, en una democràcia plena de la qual s’omplen la boca?”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari