Els Mossos no es van decidir a comprar Pegasus per manca de pressupost

L'exconseller Sàmper defensa que els serveis d'intel·ligència han de tenir eines per lluitar contra el terrorisme

MIquel Sàmper

L’exconseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que durant l’exercici del càrrec i com a màxim responsable de la policia de la Generalitat va parlar amb responsables dels Mossos d’Esquadra del programa Pegasus que permet extreure informació de dispositius informàtics. L’exconseller, però, ha afegit que “nosaltres no ens vam plantejar la compra, ni va estar sobre la taula, però se’n parlava del programa, a mi se’m comentava que no podia ser, que no teníem pressupost“.

Miquel Sàmper, en declaracions al programa Aquí amb Josep Cuní de la Cadena SER, ha afegit que “va ser un tema que va passar, en totes les reunions que vam fer a Interior i van ser moltes, va passar totalment de refilón perquè ja no veiem que fos possible, i evidentment un canvi de pressupost a mitja legislatura per una qüestió com aquesta no té cap mena de sentit amb les necessitats que té la societat en altres característiques”.

 

L’extitular d’Interior ha reconegut que tots els serveis d’intel·ligència haurien de disposar d’eines com el programa Pegasus per lluitar contra el terrorisme. En aquest sentit, Miquel Sàmper ha afirmat que d’haver tingut informació prèvia potser s’haurien estalviat morts en l’atemptat de l’Hipercor que va fer l’organització terrorista ETA el juny del 1987,  que va causar 21 morts i ferides a unes altres 45 persones. La mateixa reflexió l’ha fet Sàmper sobre el cas dels atemptats que van fer fonamentalistes islàmics a Catalunya l’agost del 2017.

Per a Miquel Sàmper el problema no és el programa Pegasus, sinó com s’utilitza, afirmant que si es fa servir contra el crim organitzat o el terrorisme i amb una autorització judicial no hi ha d’haver cap problema. Per a Sàmper, però, el vistiplau judicial per usar Pegasus no pot estar exclusivament en mans d’un sol jutge. L’exconseller ho argumenta pel fet que l’ús de Pegasos pot vulnerar “drets fonamentals increïbles, com la intimitat, l’honor, que estan regulats en l’article 18 de la Constitució” espanyola.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari