Tractorada d’Unió de Pagesos contra Repsol i el preu dels carburants

El sindicat critica els beneficis milionaris de la petroliera i reclama ajudes al Govern central per reduir els costos de producció

Tractors bloquegen l'entrada al complex industrial de Repsol

Foto: @uniopagesos

El sindicat Unió de Pagesos ha bloquejat aquest dimarts l’accés al complex petroquímic de Repsol situat a la Pobla de Mafumet (Tarragonès) com a protesta per l’augment del preu dels carburants, dels fertilitzants i dels derivats del petroli que s’utilitzen en explotacions agrícoles, ramaderes i forestals. La manifestació ha començat amb una marxa lenta de tractors i ha acabat a les portes del complex industrial de Repsol, on es quedaran fins, almenys, les sis de la tarda.

Els pagesos denuncien que les multinacionals com la petroliera estiguin batent rècords de beneficis mentre s’escanya els treballadors del sector primari amb l’augment dels preus. El sindicat assegura que els costos de producció s’han incrementat entre un 30% i un 40% en els darrers mesos, i critica que mentrestant, Repsol, que disposa de l’única refineria de petroli que hi ha a Catalunya, hagi assolit 2.499 milions d’euros en beneficis el 2021, xifra rècord dels darrers 10 anys.

La Unió de Pagesos ha demanat insistentment al Govern central que s’impliqui i ha enviat cartes tant al ministre d’Agricultura, Luis Planas, com al president de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez. En els escrits, el sindicat reclama que “les activitats agrícoles, ramaderes i forestals disposin del subministrament de gasoil amb la fiscalitat més baixa possible i amb un IVA reduït del 10%”, així com bonificacions fiscals en l’IRPF i en l’impost de societats de les factures de gasoils, plàstics i fertilitzants.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.