Robles desacredita el Catalangate i desafia els ‘indepes’ a portar el cas als tribunals

Sosté que la investigació pot estar "teledirigida" i adverteix que es pot caure en un delicte de "denúncia falsa"

Margarita Robles

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha defensat les actuacions del CNI en el cas Pegasus i ha reiterat la innocència de l’organització respecte de l’espionatge d’independentistes. De fet, Robles ha retret que els partits independentistes “acusin sense cap mena de prova” el CNI, ja que segons ha dit en una compareixença al Senat l’organisme actua “complint escrupolosament la legalitat”.

D’aquesta manera, la ministra ha qüestionat les informacions publicades a la revista americana The New Yorker, on el CitizenLab advertia de l’espionatge que havien patit alguns independentistes amb el sistema Pegasus.

Segons la ministra, existeix la possibilitat que la investigació internacional sobre el Catalangate estigui “teledirigida” i, si cal aclarir la qüestió, els afectats poden recórrer als tribunals a risc de caure en un delicte de “denúncia falsa”.

També ha negat les informacions que ha filtrat el diari El País, on algunes fonts del mateix CNI asseguraven que sí que hi havia hagut una ordre d’espionatge a polítics independentistes.

Tot i la constant negació dels fets, Robles ha dit que no podia aportar proves perquè la llei de la regulació del CNI no ho permetia. A part, també ha amenaçat que quan es constitueixi la comissió de secrets oficials al Congrés, que treballa a porta tancada, “apareixerà tot”.

(Visited 252 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari