SOS Costa Brava duplica esforços per defensar el litoral gironí

La plataforma anuncia que en el darrer any han denunciat fins a 38 casos contra el "tsunami urbanístic"

Protesta de Sos Costa Brava davant l'ajuntament de Begur
Protesta de Sos Costa Brava davant l'ajuntament de Begur

Coincidint amb el Dia de la Terra, que se celebra el 22 de març, i després del primer any amb el format de Federació SOS Costa Brava, aquesta plataforma d’entitats ecologistes han presentat un balanç d’actuacions en el qual afirmen que han “duplicat els esforços de defensa de la Costa Brava, arribant a la xifra de 38 casos denunciats, duplicant els del 2020, i hem crescut en el nombre d’entitats adherides fins a les 25″. SOS Costa Brava afegeix que “hem aconseguit salvar totalment o parcialment un 45% dels espais en perill”.

En un comunicat, la plataforma denuncia que “Begur és l’epicentre del tsunami urbanístic que amenaça la Costa Brava, amb casos tan greus com el mausoleu de formigó per a 52 cases adossades dels Jardins de sa Riera, la urbanització de 24 xalets de l’antiga pedrera s’Antiga, la construcció d’una dotzena d’habitatges en ple PEIN al Puig Montcal o el macro-xalet de Port des Pi”. Per a aquesta federació d’entitats ecologistes “també és molt preocupant la situació a Palamós, amb l’aixecament de dos blocs per a 48 apartaments a la Pineda d’en Gori i l’amenaça imminent d’un tercer bloc per a 24 immobles més, i la construcció de 43 pisos i dotze xalets al sector de l’antic càmping Bellafosca“.

La nota de SOS Costa Brava també denuncia que “Palafrugell amb sis fronts oberts és un dels altres pols d’emergència urbanística del litoral, entre els quals cal destacar el macro-xalet del Golfet i el Pla Especial Urbanístic del Castell Cap Roig, ambdós als tribunals, als quals se suma la recent reactivació de la urbanització Aiguacel a Aiguaxelida, amb un nou projecte per a onze parcel·les unifamiliars i quatre bifamiliars“. La federació d’ecologistes afegeix que “tant Palamós com Palafrugell són dos dels municipis que el Pla Director Urbanístic de Revisió dels Sòls No Sostenibles del Litoral Gironí va optar per no revisar. Vist el nombre i característiques dels casos que afecten aquestes poblacions, es ratifica la nostra afirmació que el Pla Director ha estat un pas endavant en la preservació de la Costa Brava, però insuficient”.

Altres accions que enumera el balanç anual de SOS Costa Brava són “la campanya Prou Ciment, Més Pinedes engegada la primavera de 2021, denunciava que malgrat que el Pla Director de la Costa Brava hi ha més de 60 pinedes, retalls de bosc i espais lliures en risc de desaparèixer, on es poden construir més de 1.000 habitatges”.

Un altre dels aspectes que destaquen des de SOS Costa Brava, és el fet que “arribem al Dia de la Terra de 2022 amb 3 noves entitats membres, la Junta d’Arbres de Calonge, la cooperativa la Manduca de Sant Feliu de Guíxols, i l’AAVV Els Griells (l’Estartit)”, i que “durant el 2021 hem aconseguit recaptar 24.000 € en donatius, quotes, premis i col·laboracions, per fer front als costos de les campanyes i els judicis. Aquestes aportacions es destinen íntegrament a la defensa del litoral gironí, ja sigui via al·legacions als procediments administratius, a recursos judicials en curs, o a campanyes de difusió. Des del 2018, hem aconseguit aturar més de 15.000 habitatges i això és gràcies a les aportacions de centenars de persones compromeses amb la Costa Brava”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.