Crida de l’Ajuntament de Barcelona a llançar menys escombraries durant la vaga de neteja

Els sindicats organitzen la primera aturada d’aquestes activitats des del 1982 entre el 24 i el 29 d’abril

Eloi Badia
Eloi Badia

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una crida als ciutadans perquè limitin les escombraries que llençaran als contenidors entre els dies 24 i 29 d’abril, quan els serveis de neteja preveuen fer vaga.

El regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, ha demanat que “reciclem i traiem el mínim indispensable [d’escombraries], en la mesura del possible” si la vaga no es desconvoca, ja que el consistori no pot garantir un servei de neteja amb la freqüència habitual.

Els cinc dies de vaga convocats pels sindicats UGT, CCOO i CGT són les primeres aturades d’aquesta activitat a la capital catalana des del 1982. Els treballadors del servei de neteja i de recollida d’escombraries reclamen una actualització dels seus salaris, que es mantenen congelats des del 2018. 4.000 empleats estan cridats a fer vaga.

Amb el diumenge com a data límit, el govern municipal d’Ada Colau encara creu que “l’acord és possible” i ha reclamat esforços a totes les parts, per boca de la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, però els sindicats han rebutjat les ofertes que han rebut fins ara.

Pel que fa als serveis mínims, l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat que els estableixi tan aviat, deprés d’haver-li traslladat la seva proposta.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari